snckr 2011.07.06. 21:38

Második külföldi túránk :) vol.2.

 No, ott tartottam, hogy elég későn ébredtünk fel. Dél körül átmentünk a közeli hipermarketbe, megreggeliztünk, kávéztunk, teáztunk. Ettünk Leberkässemmel-t. Nagyon finom cucc. Egy óriási virsliízű-sajtosparizer (leberkäse) zsemlében.

 

Aztán bevásároltunk, kis édességet, söröcskét, borocskát és egy térképet.

Jelölve vannak rajta a "festői útvonalak" :)

Megterveztük az útvonalat nagyjából, és fél 3 körül elindultunk. Tankoltunk és a biztonság kedvéért vettünk osztrák autópályamatricát.

A határon átérve megdöbbentő volt az útburkulat minősége, a falvak látszólagos kihaltsága, a rendezettség, a tisztaság... blah-blah-blah.

Aztán hirtelen beborult, megálltunk felöltözni, és mire felkaptuk az esőcuccokat le is szakadt az ég... Álltunk egy picit, és mikor kisütött a nap (de még szakadt az eső), elindultunk.

  

Mikor elállt az eső, leparkoltunk egy temető előtt, hogy kiderítsük hon is vagyunk épp...
Én a GPS-t kaptam elő, a többiek egy helyinéninél érdeklődtek. Megtudtuk, hogy már Wiener Neustadtnál járunk, csak épp a város másik végén. Mire megterveztük a további útvonalat, az esőcuccaink is megszáradtak. 

Irány Gloggnitz, Neunkirchen útirányon át.

 

Ami nagyon feltűnő volt, egy 2x2 sávos, osztottpályás gyorsforgalmin mentünk, és _mindenki_ jobbra tartott. De mindenki. Illetve jómagam egy pár száz méteren át bementem a belsőbe, mert a külső sáv fölött lévő faágakról a szél ránk fújta a vizet.
Más érdekesség nem nagyon történt.

Ja, megálltunk láncolajozni egy picike benzinkutnál, ahol a benzinkutas épp a vizelvezető árkot takarította.

 

A távolban megláttunk néhány nagyobbacska hegyet... vááá... :)

 

 

Percek múlva elértük Gloggnitz-et, az utolsó nagyobb várost a hegyi szakasz előtt, és mivel a Leberkäse-t már mindannyian elfelejtettük, elemózsia után néztünk. Találtunk egy pizzériát, nyitva volt, bementünk.

Elég puccos hely volt, de kedvesen fogadtak minket. Leöltöztünk, rendeltünk, ettünk, ittunk (a kólájuk tényleg jobb mint a miénk...), majd tovább mentünk.

A hegyek lábánál megálltunk még fotózni egyet:

 

 

 Őrület... őrület mennyire nagyon jól nézett ki :)

 

 

↑↑↑ (a képen egy fekete macskát rejtettünk rejtőzött el) ↑↑↑

 

 

 

A hegyek között fülig ért a szánk... és hát nagyon jó volt nekünk... de tényleg.

A következő útelágazásnál megálltunk, és a búcsúzónap fényének tiszteletére néhány réteg ruhát még magunkra vettünk, majd úgy döntöttünk, hogy letérünk a kétszámjegyű főútvonalról, és egy háromjegyűn faragunk az aznapra tervezett kilométeradagunkon.

 

Nem bántuk meg. Olyan 20km következett, hogy ihaj. Emberrel, mozgó járművel egyáltalán nem találkoztunk, csak hegyekkel, völgyekkel, legelőkkel, patakokkal, kis hidakkal, tehenekkel, nyulakkal és kacsákkal. Nagyon sok fafeldolgozó üzem van azon a vidéken, masszív karácsonyfaillatban hasítottunk :)

 

A szakasz vége után néhány kilométerrel megálltunk tankolni, guminyomást ellenőriztem (2.25-ről, 2.0-ra leesett a nyomás a hidegben), GPS-t élesítettem, és 40perc alatt hazaértünk, eseménymentesen, 22:06-ra.

 

Közben azért kiderült, hogy odafele kicsit megbonyolítottuk az útvonalunkat a papír alapú, menetközbeni navigációval, de egy másodpercét sem bánom :)
 

 

Nagyjából erre jártunk: http://tinyurl.com/ausztria01

 

Folytatása jövőhéten következik... :)

 

Címkék:ausztria tura kulfold 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csms.blog.hu/api/trackback/id/tr23045495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaveXL 2011.07.07. 16:41:38

Hát ez őrületesen jó.....őrület!!!!!!!!! :)
süti beállítások módosítása